Całe jajo w proszku
Pochodzenie | Belgia |
Opakowanie | worki 25 kg |
Jajo w proszku uzyskuje się poprzez suszenie świeżych jaj kurzych. To naturalny produkt, ponieważ w opakowaniu znajdziesz tylko jaja w proszku, dlatego nie musisz obawiać się o szkodliwe dla zdrowia konserwanty i inne sztuczne dodatki.
ZALETY PRODUKTU:
- wygodne w użyciu oraz przechowaniu,
- zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych,
- szeroki wachlarz zastosowań,
- możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi,
- doskonała rozpuszczalność,
- pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego
ZASTOSOWANIE:
Jajka w proszku są najczęściej stosowane w przemyśle cukierniczym, garmażeryjnym, ciastkarskim, piekarniczym, makaroniarskim oraz gastronomicznym. Jajko w proszku stosuje się w zamian za jaja świeże. Można stosować je na sucho jako dodatek do mąki ewentualnie można użyć je w połączeniu z letnią wodą. Ma wiele zastosowań. Przykładowo łączy się je z poszczególnymi surowcami cukierniczo-piekarniczymi. Stosowane jest między innymi do produkcji makaronów, majonezu, pieczywa, ciast, sosów oraz panierek, czyli wszędzie tam, gdzie stosuje się w tradycyjnych warunkach zwykłe jaja kura